matras

Wanneer je lichaamslengte langer is dan gemiddeld – laten we zeggen 190 centimeter of meer – dan zul je daar in veel aspecten van je leven rekening mee moeten houden. Allerlei voor- en nadelen brengt dit namelijk teweeg. Een van de belangrijkste nadelen is helaas dat veel bedden en matrassen die in standaardmaten zijn uitgevoerd te klein voor je zijn. De meeste matrassen hebben namelijk een lengte van twee meter. Welnu, als je zelf langer dan één meter negentig bent, dan kom je al snel met je voeten tegen het uiteinde van je bed aan. Comfortabel is dit uiteraard zeker niet. Een eenpersoons matras 90×210 centimeter zou dan ook het minimale zijn dat je eigenlijk nodig hebt.

matras

Wat zijn de belangrijkste nadelen van een te kort bed?

Wanneer je in een bed slaapt dat te kort is voor jouw lichaamslengte, dan komen daar de volgende nadelen bij kijken:

  • Je komt met je voeten tegen het uiteinde van het bed aan. Als dit bijvoorbeeld een plank of een balustrade is, dan word je daar mogelijk wakker van. Je nachtrust wordt dan dus verstoord.
  • Doordat je constant tegen het uiteinde van het bed aan botst zal je lichaam de neiging hebben de benen niet meer te strekken. Dit terwijl het juist belangrijk is dat je
  • tijdens je slaap verschillende houdingen aanneemt. Dit bevordert namelijk de bloedsomloop.
  • Je algehele slaapkwaliteit wordt er minder goed door als je je niet vrijuit kunt bewegen in bed. Daardoor ben je ook overdag vermoeider.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *