router

Een computer wordt door middel van een router verbonden met het internet, je kunt het zien als een verzender die de beste weg kiest voor informatie. Je wordt als het ware verbonden met de wereld, ook wordt je beschermd tegen bedreigingen en kunnen er prioriteiten worden gesteld aan computers. Met een TP link kunnen computers ook aan elkaar worden verbonden, ook het creëren van lokale netwerken is een optie. Een lokaal netwerk is perfect voor het delen van bestanden en informatie tussen computers. 

router

Data naar de juiste plek verzenden

Op bedrijfsmatig niveau kun je ook niet zonder een TP link router, moeten er documenten worden geprint verstuurd de router deze informatie. De internettoegang wordt ook geregeld van je bedrijf, een router verbindt een groot aantal modems met het internet. Dankzij de router kunnen modems alle benodigde informatie overbrengen van de ene computer naar de andere. Je hebt routers in verschillende uitvoeringen, zowel bekabeld als in draadloze uitvoering. Bij een bekabeld model wordt er gewerkt met netwerkkabels om de modems te verbinden.

Snel data uitwisselen tussen netwerken

Een TP link router bepaalt de snelste route tussen apparaten die via een netwerk zijn verbonden met elkaar, via deze routes wordt de date verzonden. De router kiest een zogenaamd metrische waarde, dit kun je vergelijken met een voorkeursgetal.  Heeft een router twee routes naar dezelfde locatie, zal altijd de route worden gekozen met het laagste getal. Deze waarden worden opgeslagen in een routing tabel. Deze lijst is een lijst met mogelijke routes binnen een netwerk, als je beheerder bent van een netwerk moet je vertrouwd zijn met deze tabellen.

Posted in: ict

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *