Crossfit in Nieuw Vennep

Woon je nou toevallig in Nieuw Vennep en je bent op zoek naar een nieuwe soort training voor, ga dan kijken of crossfit niet iets voor jou is.

Een training bij crossfit in Nieuw Vennep is niet zoals een normaal bezoekje aan de sportschool. Het concept van de training is heel anders en is dus iets om aan te wennen. Als je naar de sportschool gaat en je gaat wat cardio en krachtoefeningen doen, doe je dat meestal gewoon op een normaal tempo. Ook zijn deze oefeningen makkelijk uitvoerbaar voor de meeste. Maar tijdens crossfit gaat alles sneller en is ook veel zwaarder. Waardoor je er echt aan moet wennen en in het begin gewoon moet doorzetten. 

CrossFit Hoofddorp

Hoe verloopt een training?

Als je de crossfit in Nieuw Vennep ruimte binnenkomt schrik je waarschijnlijk het eerste moment. Er staan verschillende losse attributen die meestal niet samen gaan. In zo’n ruimte vind je touwen, banden ringen, kettlebells en rekken. Deze losse hulpmiddelen gebruik je om je lichaam te trainen. Tijdens een sportschool bezoek, gebruik je echt apparaten en machines waarmee je je lichaam traint. Waar met crossfit je gewoon losse hulpmiddelen gebruikt. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van grote vrachtwagenbanden. Deze banden moet je dan zo snel mogelijk verplaatsen. Bij crossfit draait alles om een hoge intensiteit, alles moet dus snel uitgevoerd worden. 

Deze vorm van trainen moet je rustig opbouwen, De spierpijn die je in de eerste weken tot maanden hebt is even wennen voor de meeste mensen. Daarna ga je echt progressie zien en ga je merken dat het steeds makkelijker gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *