lening aanvragen

Als je een lening wil aanvragen, heb je hier vast eerst goed over nagedacht. Heb je het geld wel echt nodig? Zijn er geen andere mogelijkheden? Kan de kost niet nog even uitgesteld worden? Toch zijn er momenten in het leven waarop een lening aanvragen het enige antwoord biedt op de som die je nodig hebt.

Maak een goede voorbereiding

Het belangrijkste dat je jezelf moet afvragen als je een lening wil aanvragen, is of je die lening wel kan terugbetalen binnen de gestelde termijn zonder jezelf er financieel mee in de problemen te brengen. Ga daarom steeds eerst eerlijk je inkomsten en uitgaven na en bereken op die manier welk te lenen bedrag haalbaar is om daarnaast nog normaal te kunnen leven. Maak ook een berekening van het bedrag dat je echt nodig hebt. Als je een lening aanvraagt, komen daar kosten en intresten bij waardoor meer lenen dan nodig niet verstandig is. Even een overzichtje maken van kost die je hebt en het eigen kapitaal dat je kan inbrengen en zo kom je aan het correcte bedrag.

Denk voor de aanvraag ook al even na op welke termijn je de lening wenst terug te betalen en welke formule jouw voorkeur geniet. Het zorgt ervoor dat je een beter zicht hebt op de mogelijkheden en de voor jouw beste lening kan aanvragen.

lening aanvragen

Dien je dossier in

Voor een kredietverstrekker is het uiteraard belangrijk dat jij je lening kan terugbetalen. Een goed dossier waarin je een overzicht geeft van je financiële situatie zal daarom steeds een vereiste zijn. Het is namelijk op die basis dat jouw lening wel of niet zal goedgekeurd worden, je hebt er dus alle belang bij om een mooi en correct dossier te kunnen voorleggen. Wees steeds open en eerlijk over je financiële toestand, misschien heb je later nog wel eens een lening nodig en een slechte markering bij de bank doet hier geen goed aan.

Een goed dossier toont ook aan dat je ernstig met de aanvraag bent bezig geweest en dat je weet waar je aan begint.

Aandachtspunt

Voor wie een BKR-registratie heeft, zal lenen een onmogelijke opgave zijn. Geen enkele bank of kredietmaatschappij zal dit risico willen nemen. Het heeft ook geen zin een lening te proberen aanvragen zonder dit te vermelden, want er wordt altijd navraag gedaan hiernaar bij de bevoegde instantie. Betaal je schulden eerst af, zodat je met een schone lei kan beginnen en daarna liggen de wegen naar een lening terug voor je open, niet eerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.