Wellicht klinkt de titel ietwat tegenstrijdig, maar e-sigaretten kunnen een echte oplossing zijn voor het stoppen met roken. Voor mensen die al velen jaren gewend zijn om met een goede regelmaat een sigaret op te steken, is het enorm ingewikkeld om van de ene op de andere dag te stoppen met roken. In de afgelopen jaren zijn e-sigaretten een zeer populair hulpmiddel geworden bij het stoppen met roken. Een e-sigaret is namelijk veel minder schadelijk dan sigaretten en bij gebruik op de juiste manier kunnen ze je helpen voorgoed te stoppen met roken. Dit artikel gaat in op de aspecten waarop je moet letten bij het stoppen van het roken door middel van een tijdelijke overstap te maken naar een e-sigaret.

Helpt een e-sigaret mij echt om te stoppen met roken?

In alle eerlijkheid ligt de antwoord op deze vraag natuurlijk helemaal aan jou en je doorzettingsvermogen. Echter er is groeiend bewijs dat een e-sigaret effectief kan zijn in het stoppen met roken. Het gebruik van een e-sigaret kan je namelijk helpen om jouw behoefte aan nicotine onder controle te houden. Uit grote klinische studies die in de afgelopen jaren zijn gepubliceerd, bleek dat mensen die e-sigaretten gebruikten om te stoppen met roken, in combinatie met persoonlijke ondersteuning en experts, twee keer zoveel kans van slagen hadden dan mensen die andere vervangers van nicotine gebruikten, zoals nicotinepleisters.  Om er het beste uit te halen, moet je ervoor zorgen dat je het zo vaak gebruikt als nodig is en je de juiste nicotinesterkte gebruikt in je e-liquid.

Zijn e-sigaretten veilig?

  • sigaretten zijn in Nederland streng gereguleerd om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Echter zijn ze niet volledig risicovrij, maar ze dragen een klein deel van het risico van sigaretten. Dit komt namelijk doordat e-sigaretten geen teer of koolmonoxide produceren, twee van de meest schadelijke elementen in tabaksrook. Let er wel bij op dat de vloeistof en damp enkele potentieel schadelijke chemicali├źn bevatten die ook in sigarettenrook worden aangetroffen, maar dan op veel lagere niveaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.