maaltijdvervanger

In het nieuwe jaar maken weer veel mensen het goede voornemen om af te gaan vallen. Afvallen kan je op veel verschillende manieren doen, een van de manieren om af te vallen is het gebruik van maaltijdvervangers. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor het afvallen met een maaltijdvervanger? In dit artikel geven wij jou hier enkele goede redenen voor.

Uitgebalanceerde maaltijden

In de maaltijd vervangers wordt gekeken naar de hoeveelheid voedingsstoffen die je op een dag binnen zou moeten krijgen. Het zijn dan ook goede en uitgebalanceerde maaltijden die er voor zorgen dat jij ondanks dat je minder calorieën binnen krijgt, dagelijks wel voldoende vitaminen, mineralen en voedingsstoffen binnen krijgt.

maaltijdvervanger

Minder calorieën

In een maaltijd vervanger zitten minder calorieën dan in een gemiddelde regulier maaltijd. Door dit principe zorgt het gebruik van maaltijdvervangers er voor dat jij door de dag heen minder calorieën binnen krijgt. Door het binnen krijgen van minder calorieën als dat je verbruikt op een dag val je automatisch af.

Weinig moeite

Naast dat het klaarmaken van een maaltijd vervanger weinig tot geen moeite kost, zijn ze ook erg overzichtelijk. Wanneer je zelf minder calorieën binnen wilt krijgen zonder maaltijd vervanger, moet je alles wat je wilt eten af gaan wegen en bijhouden in een dagboek in een app of op een papiertje. Dit kost veelal veel meer werk als een maaltijd vervanger klaarmaken waarvan de calorieën al aangegeven staan op de verpakking.

Snel of langzaam afvallen

Door het gebruik van een maaltijd vervanger kan je zelf het tempo van afvallen bepalen. Hoe meer maaltijden er vervangen worden door een maaltijd vervanger hoe sneller het afvallen gaat. Wil je dus op een rustige manier afvallen dan kan je er voor kiezen om maar een maaltijd of twee maaltijden per dag te vervangen. En om op gewicht te blijven kan je er voor kiezen om af en toe tussendoor nog een dag gebruik te maken van een maaltijd vervanger.

Geen honger

In maaltijd vervangers zit vaak een hoog percentage eiwit. Dit is zeer goed om geen spiermassa te verliezen, maar ook erg goed tegen een honger gevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.